NEWS

SALADE DU CHEF VINCENT!

🍋🥗 今日はシェフズサラダのご紹介!シェフのヴァンサンが4月におすすめするのはグリルしたナス、温泉卵、クスクス、チェリートマト、黒オリーブ、サニーレタスのサラダとバルサミコドレッシングの組み合わせです。サラダがおいしい春になりました!ボナペティ!
 
🍋👨🏻‍🍳 Today let’s discover our new “salade du chef”! Our Chef Vincent made this beautiful April salad with Grilled Eggplants, Poached Egg, Couscous, Cherry Tomatoes and Black Olives on Sunny Lettuce and paired with our Sweet Balsamic dressing. Perfect for spring! Bon Appétit!

LA RATATOUILLE!

🍋😛 3連休だった方は明日からお仕事ですね。野菜をたっぷり食べて今週のエネルギーチャージするならラタトゥイユのキッシュがオススメです!!トマト、ナス、ズッキーニ、パプリカ、タイムを使ったキッシュは南仏プロヴァンスに行った気分になれるかも⁈ボナペティ!
 
🍋😋 Urgh… Back to work tomorrow!! To make you feel better, why not trying our new beautiful quiche La Ratatouille!! Made with tomatoes, eggplants, zucchinis, red peppers and thyme you will definitely travel to Provence!!! Bon Appétit!!

SUNSHINE @ CITRON…

🍋😂 レモンはCITRONで日光浴中でーす!一緒にいかがですか?
 
🍋😌 Raymond is already sunbathing at CITRON!! Why don’t you come join him? 😉

LENTILS & MASH PUMPKIN GRATIN…

🍋😋 昨日のキッシュに続いて今日はグラタンのご紹介です!パンプキン・アッシ・パルマンティエを食べたことはありますか?レンズ豆のダールの上にカボチャのマッシュをのせた新メニューです。ボナペティ!
 
🍋😍 Yesterday new quiche, today new gratin. Have you ever tried a “Pumpkin Hachis Parmentier”? This week we are introducing our new Vegetarian gratin made of a Lentil Daal at the bottom and smooth and sweet Mashed Pumpkin on the top. Bon Appetit!

BANANA & WALNUT POUND CAKE

🍋🍰 新しいデザート、バナナとクルミのしっとりケーキのご紹介です!ランチセットやアフタヌーンセットで本日からお召し上がりいただけます。
 
🍋😀 Our new beautiful dessert has arrived at @citron_aoyama : the moist banana pound cake with walnuts. Available from today and also for lunch and afternoon sets!!

THEY ARE ALMOST BACK!!

🍋🍰 シュークリームが帰ってきます!!最近姿を消していましたが、近日中にお店に並ぶ予定ですのでお楽しみに。シェフのヴァンサン、最終調整中です!
 
🍋😇 They are back and almost ready!! Our choux a la creme will be available in a few days. Vincent, our French Chef is fine-tuning them as we speak. Stay tuned!

RAYMOND’S SUNDAY…

🍋🙃 レモンが出勤しましたよ。今日のDogs Dayはいいお天気になりそうです!ポロネギとポテトのキッシュ、ほうれん草とリコッタチーズのグラタンが食べられるのは今日まで!ぜひお試しを!
 
🍋😮 Another sunny Dogs Day!! Raymond has arrived!!This is your last chance to try our Leek and Potato Quiche as well as our Spinach Ricotta Cheese Gratin! Please come visit us today with your furry kids!

CITRON CATERING…

🍋🎉 そろそろクリスマスパーティーや忘年会の準備を始めている方もいるのでは?家族や同僚、お友達など人が集まる機会が増える季節はCITRONを思い出してくださいね!
 
CITRON自慢のキッシュはホールでのご注文も承っております。
*1ホール5000円
*6、8、10ピースからお好きなカットをお選び頂けます。
 
お店でのパーティーはランチ、ディナー共に年内は12月25日まで承っております。
*お店は12月26日からクリスマス休暇を頂きます。
 
🍋🍾 Time to prepare your year-end celebrations! For family dinners, office year-end parties or friends gatherings, think CITRON catering and order your whole quiches just for JPY5000 each! They can be cut in 6, 8, 10 pieces… as you like.
Also please secure your year-end parties at CITRON for lunch or dinner from now until December 25th!
 
*We will be on Christmas holidays from December 26th. Thanks!

LE GRATIN DAUPHINOIS…

🍋😍 ちょっと肌寒い日曜日です。こんな日はグラタンが食べたくなりませんか?ジャガイモ、グリルドオニオン、自家製ベシャメルソースのグラタンドフィノワはお店で育てているローズマリーがアクセント。オススメですよー!
 
🍋😋 Chilly day in Tokyo!! Perfect Sunday for a Gratin Dauphinois! Sliced potatoes, grilled onions, handmade béchamel sauce with Rosemary herbs from our garden! Miam!

RAYMOND’S CAFE AU LAIT!

🍋🐷 日曜日じゃなくても看板犬レモンに会えますよ。カフェオレを注文してくださいね!
 
🍋🐶 Now Raymond is at @citron_aoyama everyday… on your café au lait!! 😂

TARTE NORMANDE…

🍋😬 3時から6時はカフェ・グルマン(アフタヌーンセット)がオススメです!お好きなデザートとドリンクを選んでくださいね。今日からは山梨の桃を使ったタルト・ノルマンドもご用意しています!!
 
🍋😋 Everyday from 3pm to 6pm come and try our Café Gourmand (Afternoon Set) by selecting your favorite dessert and drink. From today you can try our Peach Tarte Normande made of beautiful Yamanashi peaches and almond paste! Fantastic flavors!!

LA COURGETTE…

🍋😋 「ラ・クルジェット」今月のおすすめキッシュです。グリルした玉ねぎと旬のズッキーニにお店で育てているフレッシュなローズマリーを。ローズマリーがいい仕事しています!!
 
🍋😘 La Courgette. Close-up on our recommended quiche of the month. Grilled onions, Zucchini and Homegrown Rosemary. Fantastic mix!! Come and taste it ^^

BIODERMA X CITRON

🍋🎉 BIODERMAの皆さま、ありがとうございました!Raymondも少しだけ有名人気分を味わえたり、イベントを楽しんでいました^^
 

🍋🎈Thanks @bioderma_japon for the amazing event and the fantastic opportunity given to CITRON! Raymond also had so much fun and enjoyed his short moment of fame ^^

SPRING IS COMING…

🍋😍 春はもうすぐそこ!CITRONは本日から3月のメニューが始まりました! – 春野菜のキッシュ
– ナス、マッシュルーム、リコッタチーズのトゥルト
– グラタン・ドフィノワ
– ベジタリアン・ラザニア
– 根菜スープ
– ニンジンのポタージュ
 
ボナペティ!!
 
🍋☺️ Winter is gone! Welcome Spring! Come and try our new menu for March. – Spring Vegetable Quiche
– Eggplant, Mushroom, Ricotta Cheese Pie
– Dauphinois Gratin (Potato, Onions, Parsley)
– Vegetarian Lasagna
– Burdock, Potato, Onion Soup
– Carrot potage with Coconut Milk and Garam Masala spice
 
Bon Appétit!

LE FLAN PATISSIER…

😁💛 新しいデザートが仲間入り!!本日から”バニラフラン”をご用意しています。バニラの風味豊かなフランスの定番デザートです。数に限りがあるのでお早めに!ボナペティ!
 
🍋😙 NEW!!! From today CITRON is launching its new dessert : Le Flan Patissier. Be prepared for one of the most popular pastry in France and its wonderful vanilla taste. Limited number per day. Bon Appétit!

BEAUTIFUL TRIPTYCH…

🍋😇 CITRONのタルトがアートに…
手前はRaymondタルト。色々描いてあります🍋🐶
奥に見えるのはジャガイモとタマネギのキッシュ、ほうれん草のトゥルトです。
 
🍋😍 When Art meets Food at CITRON…
Front: “Raymond” tart triptych!
Back: 3 Quiches “Les Onions” and 3 Tourtes aux Épinards…

CITRON IN CREA MAGAZINE…

🍋😉 本日発売のCREA3月号に掲載していただきました。人気のレモンタルトの大きな写真も!スタッフのブノワとソレンはモデルデビューです!!^^

 
🍋😇 A big “Merci Beaucoup” to CREA Magazine for their beautiful pictures and article about CITRON in their latest March issue (on sale from today). Our popular “Raymond” tart hasn’t been forgotten! Thanks to Benoit and Solene for their modeling debut!! ^^

VANILLA – RASPERRY – PEAR CRUMBLES!

🍋😍 おはようございます!いいお天気ですね!今週末はラズベリーと洋梨のクランブルをご用意しています。是非お試しください!ボナペティ!!

 

🍋💛 Good morning and happy sunny Saturday! We have prepared some special Vanilla Raspberry Pear crumbles for you this weekend. We can’t wait for you to try them! They are A-MA-ZING!! 😁 Bon appétit! ^^

RAYMOND & THE PEAR TART…

🍋☺️ 新しく『ラフランスのタルト』が仲間入りしました!旬のラフランスとアーモンドパウダーにバニラの風味を加えて。フランス人なら香りだけで笑顔になる母の味です。Raymondのチェックの目が光る中、たっぷりの愛情を注いで作りました。ボナペティ!

 

🍋😁 CITRON’s new beautiful creation : la Tarte aux Poires. Made with La France pears, almond powder, handmade vanilla extract and a lot of pure love under the control of our dear Raymond. Bon appétit !

PRIVATE (VEGAN) EVENT!

🍋😁 昨日はCITRONもお世話になっているAnimal Walk TokyoさんとARKさんのパーティーでした。楽しい夜になりました。みなさま、ご来店ありがとうございました!

 

🍋😊 An amazing private vegan party last night for our good friends of Animal Walk Tokyo and Animal Refuge Kansai – ARK. Thanks everyone for coming!

LEMON HARVEST TIME!!

🍋💛🍋
CITRONのレモンがたくさん実りました!南青山産オーガニックレモンでレモネードはいかがですか?ホットもアイスもできますよ!!

 

💛🍋💛
Time to harvest our CITRON’s lemons for a very special Minami-Aoyama organic lemonade. Hot and cold available!! 😊

NEW DINNER MENU!!

🍋😁 本日から新しいディナーメニューがスタートします!
友人や家族など食事を囲むことが多いシーズンですね。タブレ、ナスのキャビア、ウフココット、冬野菜のトゥルト、カネロニグラタンなど日本人には馴染みがないけどフランスでは誰もが知っている定番メニューも。フレンチビーガン&ベジタリアンディッシュでいつもと違う忘年会はいかがですか😉

 

🍋😍 Our new dinner menu starts tonight!
Come and discover our amazing French vegan and vegetarian dishes to share with your friends and family.
Taboulé, Caviar d’Aubergine, Oeuf Cocotte, Tourte with winter vegetables, Cannelloni gratin… A brand new experience of flavors!
Ideal for your year-end parties!! ☺️

PETIT PAIN…

🍋💛 自家製パン焼き上がりました!!

 

🍋😇 We just baked our own little breads! They are hot and beautiful!! Welcome to Paris!! 😉
First come first served…

IT’S MONDAY… NEW MENU DAY ^^

🍋😉 初日から好評をいただいている新メニューのご紹介です。本日から2週間お楽しみいただけます! 【キッシュ】
・下仁田ネギとモッツァレラ
・三種のチーズ(パルミジャーノ、モッツァレラ、ミモレット)
【グラタン】
・ブロッコリーとパルミジャーノ
・パスタとラタトゥイユ
【スープ】
・カリフラワーのポタージュ
・ニンジン、レンズ豆、ココナッツミルクのスープ

ヘルシーなベジタリアンフードを是非色々お試しくださいね!

 

🍋😍 It’s Monday!! Here is our exciting new menu for the next 2 weeks:
– La Poireau quiche with leek and mozzarella (picture)
– La Savoyarde quiche with 3 cheeses parmigiano, mozzarella and mimolette
– Le Broccoli gratin with parmigiano and broccoli
– Le Gratin de Pates with ratatouille and béchamel sauce – Not to forget our yummy vegan cauliflower potage and our amazing carrot, lentils and coconut milk soup!
Keep calm and eat “vegetarian healthy” at CITRON!

TARTE AU CITRON!!

🍋💛 本日のスペシャルデザートのご紹介です。メレンゲがのったタルト・オ・シトロン!CITRON のキッチンで手作りしているため、1日6ピース限定です。お急ぎください!!

 

🍋☺️ CITRON is very excited to finally introduce our new Today’s Special: La Tarte au Citron Meringuée!! Another beautiful piece of art from our kitchen. Only 6 slices per day. Be fast! 😉

APPLE PIE…

🍋😇 本日はスペシャルデザートをご用意しています!キャラメリゼしたリンゴとアーモンド・クリームのタルトです!! マリアージュフレールの紅茶とご一緒にいかがですか。テイクアウトもできます。

 

🍋😁 Today’s (and tomorrow’s) Special: Tarte aux pommes caramélisées à la crème d’amandes. Our new CITRON piece of jewel to pair with a Marco Polo Mariage Frères Tea for example… Eat in or take away as always! Bon Ap’!

EXCITING NEW MENU!!

🍋💛 11/22までのメニューのご紹介です!
キッシュはミニトマトとオニオン、又はほうれん草とリコッタチーズ。
グラタンはクミンを効かせたカリフラワーとジャガイモ、又はカイエンペッパーが効いたパスタとナス、トマトのグラタンです。
おまかせサラダも通常通り3種ご用意しています。
デザートのシュークリームもお忘れなく!
ご来店お待ちしています。ボナペティ!!

 

🍋☺️ Our new exciting menu for the week of Nov 16th to 22th:
Quiche Cherry Tomatoes – Onion
Quiche Spinach – Ricotta Cheese
Cauliflower, Potato & Cumin Gratin
Pasta, Eggplant, Tomatoes & Cayenne Pepper Gratin
And always our omakase salads CITRON, Chef and Raymond without forgetting our delicious choux a la creme.
Bienvenue chez CITRON and Bon Appétit!

LONGCHAMP x CITRON

🍋😊 “Longchamp x CITRON”うれしいコラボレーションが実現しました!フレンチブランド”Longchamp”の2016年Springコレクション展示会にてケータリングをご提供しています。Longchampのみなさま素晴らしい機会をいただきありがとうございます!!

 

🍋😇 “Longchamp x CITRON” collaboration. We are extremely proud and excited to be part of Longchamp’s 3-day event for the introduction of their new 2016 Spring collection to the press as their caterer!
Longchamp team, thanks for your trust and the amazing opportunity!

HALLOWEEN MENU…

🍋😁 今週からCITRONはハロウィン・ウィークです!!かぼちゃと豆乳のポタージュ、ローストかぼちゃ入りシェフズサラダを是非お試しくださいね!
人気のキッシュは“ナスとミニトマト”または“ズッキーニとマッシュルーム”をご用意しています!
デザートにシュークリームもお忘れなく!シトロン、バニラ、フランボワーズ、ピスタチオ、チョコレートからお選び頂けます。ボナペティ!

 

🍋😄 This is Halloween week at CITRON!! Come and try our pumpkin soy potage and roasted pumpkin in Chef’s salad!
Our new delicious quiches “Eggplant & Cherry Tomatoes” and “Zucchini & Mushrooms” are also waiting for you! Finally you can always enjoy our beautiful choux a la crème: Citron, Vanille, Framboise, Pistache and Chocolat!
Bon appétit chez CITRON!

RAYMOND… IN CHOCOLATE!!!

🍋😍 Audrey がチョコレートでRaymond を作ってくれました!ちゃんと胸のあたりと左足のところはホワイトチョコレートで作られています。見えますか?こんなきれいに完璧に作ってくれたら、もったいなくて食べられません!CITRONのシュークリームとサラダは食べられますよ

 

🍋💛 Thanks to Audrey, our new Kitchen staff for this fantastic Raymond made in chocolate! Even the white torso and left paw have been made in White Chocolate. Absolute perfection and too beautiful to be eaten! You can still try our Choux à la crème and salads though 😉

JUST MARRIED!!

🍋😄 誠に勝手ながら、10月24日(土)は貸切パーティーのため、17時閉店(ラストオーダー16時)とさせていただきます。
尚、翌日25日(日)は恒例のDOGS’ DAYです!お天気も良さそうです。みなさまのご来店お待ちしています!!

 

🍋💛 Saturday, October 24th CITRON will exceptionally close its doors at 5pm (last order at 4pm) for a wedding party. We are sorry for the inconvenience and will be waiting for you on Sunday, October 25th from 11am for our DOGS’ DAY!

2 BEAUTIFUL QUICHES…

🍋😅 ジャガイモ・玉ねぎ・ローズマリーのキッシュ、それともズッキーニ・マッシュルーム・タイムのキッシュ?どちらにするか悩みますよね。それなら両方どうぞ!!

 

🍋😉 Potato, Onion, Rosemary or Zucchini, Mushroom, Thyme? Difficult choice!! Take both! ^^ Enjoy your weekend at @citron_aoyama!!

PIECE FROM HEAVEN…

🍋😍 グラタンがおいしい季節になりました!新メニューのパスタグラタンはもうお試しいただけましたか?ミニトマトとバジル、手作りのベシャメルソースを使った自慢のグラタンです!是非お試しください!!

 

🍋😋 A piece from Heaven arrived on Earth and its waiting for you!! Come and try our new Pasta Gratin with Cherry Tomatoes, Basil and our homemade bechamel sauce. Yummy!!!